header banner
Default

Dit is wat Edward Snowden, de klokkenluider, over de Bitcoin-gemeenschap zei - BLOX | Nieuws


Amsterdam is voor heel eventjes de Bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12 en 13 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Klokkenluider Edward Snowden heeft ook een half uur spreektijd gehad, en dit was wat hij zei over Bitcoin.

Snowden en Bitcoin

VIDEO: Edward Snowden On Bitcoin
Bitcoin Magazine

Velen kennen Edward Snowden als een oud CIA-medewerker die in 2013 geheime documenten lekte over spionageactiviteiten van de NSA. Maar weinigen weten dat hij erg betrokken is bij de Bitcoin gemeenschap. Het is dus niet verrassend dat hij ook een half uurtje komt spreken op de conferentie, al dan niet online.

Hij begint zijn presentatie met een video over de geschiedenis van Bitcoin en hoe onmogelijk deze beweging kapot te maken is. Van het eerste blok van de Bitcoin blockchain tot Bitcoin conferenties, alles heeft ervoor gezorgd dat de blockchain groter en sterker werd. “Welcome to Bitcoin Amsterdam”, luiden de laatste woorden van de voice over.

‘We zijn alleen bezig met de prijs’

VIDEO: "Our World Is Dying & Nobody Cares" - Whistleblower Edward Snowden Shares CHILLING Facts on Bitcoin
Savvy Finance

Vervolgens gaat hij verder over de correlatie tussen mensenlevens en ‘prijzen’. “Prijs is alles waar mensen iets om geven. De wereld eindigt en wij spelen spelletjes. Iedereen wordt gek. Mensen praten over fouten, isolatie en andere dingen die mensen verder uit elkaar drijven, terwijl wij alleen maar bezig met de prijs”, zo legt Snowden uit.

Zijn speech gaat vooral over hoe de Bitcoin gemeenschap zich focust op kleine vooruitgangen, terwijl we moeten kijken naar de fundamentele waarde van Bitcoin. “Je wil niet dat de komst van ETF’s de prijs verandert, maar juist de fundamentals. Het is een probleem.”

‘Stop niet met ontwikkelen’

VIDEO: "My 4 Warnings For Bitcoin..." Edward Snowden 2024 Bitcoin Interview
Jamie Tree

“Daarnaast heeft de wereld een privacy probleem. Kijk naar Tornado Cash, er worden developers opgepakt omdat zij zo’n systeem maken”, zo legt hij uit. “We moeten de uitdagingen tackelen, overheden mogen ons niet de-personificeren. We willen niet in het geheim opereren, maar juist als een collectief.”

Hij roept op om niet te stoppen met ontwikkelen voor iets waar de Bitcoin gemeenschap in gelooft. Daarbij vermeldt hij dat er twee opties zijn: vrijheid of de dood. “We moeten realiseren dat we systemen kunnen maken die decentraal zijn. Dingen die privé zijn in hun essentie.” Dit zijn mooie dingen volgens Snowden. “Nieuwe en opwindende ideeën worden elke dag opnieuw gemaakt.”

“We zijn hier vandaag samengekomen terwijl de wereld achter ons verdwijnt. Maar hopelijk heeft één van jullie een idee. Een idee waar nog niemand eerder van heeft gehoord, een idee dat ‘wereld-startend’ kan zijn. Laten we beginnen”, zo eindigt hij zijn speech.

Sources


Article information

Author: Charles Wilcox

Last Updated: 1698083042

Views: 735

Rating: 4.1 / 5 (87 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Charles Wilcox

Birthday: 1986-03-28

Address: 25472 Bruce Parkway, North Brittanymouth, NJ 11452

Phone: +3667988005700357

Job: IT Support Specialist

Hobby: Rock Climbing, Badminton, Poker, Chess, Photography, Origami, Astronomy

Introduction: My name is Charles Wilcox, I am a apt, venturesome, welcoming, audacious, enterprising, spirited, honest person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.