header banner
Default

Pizza Pizza Günü 13 Yıldönümünüzü kutlarım!


Table of Contents

22 Mayıs, Bitcoin'in gerçek dünyada ilk kez kullanıldığı ve böylece kripto para devriminin başlatan "Bitcoin Pizza Günü"nün yıl dönümüdür.

Bitcoin Pizza Günü 13. yıl dönümünü kutluyor!

22 Mayıs tarihi Bitcoin için oldukça özel bir gün. 22 Mayıs, Bitcoin'in gerçek dünyada ilk kez kullanıldığı ve böylece kripto para devriminin başlatan Bitcoin Pizza Günü'nün yıl dönümüdür. 2023 yılı itibariyle Bitcoin Pizza Günü 13.yıl dönümünü kutluyor.

Bitcoin’in neredeyse henüz hiç bilinmediği 2010 yılında, Laszlo Hanyecz isimli bir Bitcoin meraklısı, o dönemdeki değeri karşılığında iki büyük boy pizza almak için 10.000 Bitcoin harcadı. Bu basit işlem, Bitcoin'in gerçek dünyada bir karşılığı olduğunu gösteren önemli bir adımdı. Deyim yerindeyse kripto para devriminin başlangıcı olan bu adım, bu yıl 13.yıl dönümünü kutluyor. 

Laszlo Hanyecz’in pizza satın almak için 10.000 BTC kullandığı o günden beri, Bitcoin Pizza Günü, kripto topluluğu tarafından kutlanan bir anma günü niteliği taşıyor. Bu tarih, Bitcoin'in gerçek dünyada kullanılan ilk örneklerinden biri olarak anılıyor. Bu tarih, ayrıca kripto ekosisteminin büyümesini ve evrimini simgeliyor.

Bitcoin Pizza Günü, sadece bir pizza alışverişini değil aynı zamanda, Bitcoin'in evrimini, benimsenmesini ve küresel finansal sisteme olan etkisini de kutluyor. Bu tarih, Bitcoin'in sadece bir dijital varlık olmadığını, aynı zamanda bir devrimin başlangıcını simgeliyor.

Bitcoin'in bugünkü değeri

VIDEO:

Satın alma sırasında Bitcoin 41 dolardı. 10.000 BTC, bugün yaklaşık 268 milyon dolara denk geliyor. Laszlo Hanyecz ile başlayan Bitcoin ticareti, aslında basit bir pizza alımından fazlasını ifade ediyor. Hanyecz, aynı zamanda Mac OS için Bitcoin kodunu yayınlayan ilk geliştiriciydi ve ayrıca, ağın ilk aşamalarında birçok güvenlik açığının düzeltilmesini sağladı. Hanyecz, Bitcoin madenciliği ortamını da değiştirdi.

Bu yazının yazıldığı sıralarda BTC, son 24 saatteki yüzde 0,5'lik yükselişle 26.884 dolardan işlem görüyor ve 521 milyon dolar piyasa değerine sahip.

Sources


Article information

Author: Jessica Johnson

Last Updated: 1698392642

Views: 1106

Rating: 4 / 5 (88 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jessica Johnson

Birthday: 1966-12-08

Address: 131 Baker Fields Suite 365, Port Reginaldport, UT 82711

Phone: +4433600544640187

Job: IT Consultant

Hobby: Coffee Roasting, Bird Watching, Stamp Collecting, Playing Piano, Sailing, Meditation, Cycling

Introduction: My name is Jessica Johnson, I am a dear, important, resolved, receptive, accomplished, capable, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.