header banner
Default

Sarri verwacht een terugkeer: "Feyenoord heeft ons in Rotterdam voor schut gezet"


Table of Contents

SS Lazio-trainer Maurizio Sarri stond maandagmiddag de pers te woord in aanloop naar het Champions League-treffen met Feyenoord. In Italië is veel te doen over de vermeende vertrekwens van de coach. Nadat hij dat stellig had ontkend, kon de focus op de aankomende tegenstander.

"Feyenoord is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ze zijn nu nog sterker", merkte Sarri nog maar eens op. De 64-jarige Italiaan won en verloor vorig seizoen al een keer van de Rotterdammers in de Europa League, maar zag twee weken terug een wedstrijd waarin Feyenoord vele malen sterker was.

"Het wordt een heel belangrijke wedstrijd, dat is duidelijk", vervolgde Sarri, die beseft dat Lazio iets recht te zetten heeft. "In Rotterdam wonnen ze en hebben ze ons voor schut gezet. We zullen nederig en zelfverzekerd moeten zijn, en beseffen dat we voor niemand onderdoen. Feyenoord behoort tot de meest agressief spelende clubs van Europa. Wij zullen de bal daarom snel moeten verplaatsen."

Stadio Olimpico niet uitverkocht
Eerder riep Sarri de achterban van Lazio op om dinsdag van Stadio Olimpico 'een hel' te maken, zoals Het Legioen dat eerder in De Kuip ook deed. Die oproep sloeg nog niet erg aan, want vooralsnog is het stadion pas voor de helft uitverkocht. "Hoeveel het er ook zijn, ik hoop dat de fans de boel morgen op stelten zetten", zei Sarri daarover.

Derby tegen AS Roma
Wat voor Feyenoord mogelijk een voordeel is, is dat voor Lazio zondag de derby tegen AS Roma op het programma staat. Sarri was in ieder geval niet bang om over het duel van dinsdag heen te kijken. "Onze beste kans om Europees voetbal te behalen, is via de competitie. Het is prachtig om in de Champions League te spelen - daar moeten we er ook staan - maar we moeten ook aan de competitie denken. Als we ons niet kwalificeren voor de Champions League, hebben we een probleem."

Lees ook

Sources


Article information

Author: Theresa Patel

Last Updated: 1702024082

Views: 789

Rating: 4.1 / 5 (98 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Theresa Patel

Birthday: 1913-12-22

Address: 88237 Christopher Courts, Lake Racheltown, ID 28395

Phone: +3584000959622629

Job: Mechanical Engineer

Hobby: Snowboarding, Photography, Orienteering, Rowing, Archery, Skateboarding, Bowling

Introduction: My name is Theresa Patel, I am a valuable, frank, artistic, steadfast, talented, strong-willed, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.