header banner
Default

De oprichter voorspelt de toekomst van cardano boven bitcoin


Cardano (ADA) wordt binnen de crypto-wereld beschouwd als een zogenoemde Ethereum (ETH)-killer die de grootste altcoin van het moment weleens van zijn troon af kan stoten. Beiden zijn zogenoemde layer-1 blockchains die de thuisbasis vormen voor allerlei decentrale apps, ofwel dApps. Cardano oprichter Charles Hoskinson zet echter groter in en denkt dat de altcoin tevens in staat is om Bitcoin (BTC) te overtreffen in marktkapitalisatie.

Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders! Advertentie Rollman Mining

Nieuwe crypto koning op komst?

VIDEO: 100,000 CARDANO (ADA) OR 1 BITCOIN (BTC) ?
Zach Humphries

Hoskinson, tevens CEO van Cardano’s ontwikkelingsbedrijf Input Output Global (IOG), bleek tijdens een speech op de Rare Evo-conferentie, erg optimistisch te zijn over de toekomst van Cardano. Hij liet een gewaagde voorspelling los dat cardano uiteindelijk ethereum en zelfs bitcoin in zal halen om de nummer één crypto wat betreft marktkapitalisatie te worden.

Hoskinson gaf in zijn speech aan dat Cardano ernaar streeft om meer te worden dan slechts een cryptocurrency. Naar zijn idee zal het de basis vormen van een nieuwe digitale natie waar vertrouwen nieuw leven wordt ingeblazen en integriteit inherent is.

Centraal in de rooskleurige voorspeller van Hoskinson staat Cardano’s onderscheidende toewijding aan on-chain governance. Wellicht heb je weleens gehoord van het aankomende ‘Voltaire’ tijdperk wat de decentralisatie van Cardano naar nieuwe hoogtes moet tillen. Uiteindelijk zullen de gebruikers van het netwerk door middel van een democratisch systeem ondersteund door blockchain technologie het netwerk moeten besturen.

Om de koning van de crypto-industrie te worden heeft het echter wel wat werk te verrichten. Momenteel mag het met een totale marktkapitalisatie van ongeveer 9,2 miljard dollar de zevende plek in beslag nemen. De ambitieuze voorspelling van Hoskinson is echter vanzelfsprekend niet bedoeld voor de korte termijn.

Advertisement

Kritisch ten aanzien van Bitcoin en Ethereum

VIDEO: “Cardano Will Become BIGGEST Crypto in the World” | How Much Will 1 ADA Be Worth?
Altcoin Daily

Tegelijkertijd is de crypto-pionier bovenal kritisch op de bestuursmodellen van Bitcoin en Ethereum. Allereerst merkte hij op dat het ongewijzigde ontwerp van Bitcoin, dat al meer dan dertien jaar wat dat betreft op dezelfde manier operationeel is, op de lange termijn een kwetsbaarheid zou kunnen worden.

Daarnaast uitte Hoskinson zijn kritiek op het feit dat het leiderschap van Ethereum de haalbaarheid van on-chain governance heeft afgewezen. Hij is van mening dat naarmate crypto-platforms groeien en miljoenen gebruikers verwelkomen, het adopteren van een bepaalde on-chain governance alleen maar in het voordeel kan werken.

Sources


Article information

Author: Gina Li

Last Updated: 1698802562

Views: 1029

Rating: 4.6 / 5 (118 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gina Li

Birthday: 1947-06-02

Address: Unit 0797 Box 2039, DPO AP 02541

Phone: +4710799539466614

Job: Physical Therapist

Hobby: Kite Flying, Origami, Camping, Crochet, Photography, Yoga, Golf

Introduction: My name is Gina Li, I am a apt, clever, fearless, receptive, audacious, Determined, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.