header banner
Default

De koers van Bitcoin fluctueert enorm en er zijn vandaag significante hoogtepunten te zien


Bitcoin (BTC) heeft gisteren weer een poging gedaan om naar boven uit te breken, maar onverhoopt staan we nu weer iets lager dan gisteren. Voor deze marktupdate bekijken we de mislukte poging van bitcoin en schetsen we een beeld hoe we er momenteel voor staan. Bovendien hebben we vandaag een grote dag voor de boeg aangezien we belangrijke data uit de Verenigde Staten kunnen verwachten.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Bitcoin koers afgewezen

VIDEO: Bitcoin BTC Price News Today - Technical Analysis and Elliott Wave Analysis and Price Prediction!
More Crypto Online

Allereerst bekijken we de bitcoin koers. Het leek er gisteren alle schijn van te hebben dat we ons richting de piek van eerder deze week gingen manoeuvreren, maar rond de 28.100 dollar hield de stijging op.

Bitcoin schoot gisteren rond 15:00 uur plotseling de lucht in vanaf een prijs van 27.700 dollar. In een mum van tijd bereikte de koers de volgende halte rond 18.100 dollar waarna er een punt achter de prijsstijging werd gezet. Eind september werd de koers ook rond dit niveau genadeloos afgewezen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De koers maakte een uitglijder van 2,5 procent en bereikte in een mum van tijd het niveau rond de 27.400 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 27.530 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 26.120. Vergeleken met gisteren staat de koers 0,58 procent lager.

Mocht de koers verder wegzakken, dan is het cruciaal dat het niet onder de 26.900 dollar terechtkomt. Op de weg omhoog is het zaak om het hoogtepunt van 28.600 dollar van eerder deze week te overtreffen. Vlak boven de 29.000 dollar ligt vervolgens nog een belangrijk weerstandsniveau.

Keeping it VERY simple on #Bitcoin!

🔹Above 28.5k – Good 👍
🔹Below 26.9k – Bad 👎 pic.twitter.com/Y3EwwKQGWd

— AlphaBTC (@mark_cullen) October 6, 2023

Altcoinmarkt: cardano als enige in het groen

VIDEO: Crypto knalt! BTC 30.000 USD | Belangrijk nieuws BlackRock & Grayscale | Crypto nieuws vandaag |#974
BLOX

Binnen de top 10 cryptocurrencies staat alleen cardano (ADA) momenteel op een hogere prijs dan gisteren. Met een nipte stijging van 1,43 procent laat cardano alle andere munten achter zich. Er zijn op het moment geen echte uitschieters bij de grote jongens uit het ecosysteem. Ethereum (ETH) en TRON (TRX) staan het diepst in de min, met respectievelijk 1,42 en 1,89 procent.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Bitcoin vandaag: belangrijke economische data VS

VIDEO: Red ALERT: If This Happens, Bitcoin Will Collapse! - Bitcoin Price Prediction Today
BitcoinHyper

Zoals wel vaker zijn er vandaag belangrijke Amerikaanse gegevens om naar uit te kijken. Om 14:30 uur krijgen we de Niet-agrarische Loonlijsten en het nieuwe Werkloosheidscijfer van de afgelopen maand te horen.

De Niet-agrarische loonlijsten vertegenwoordigen het totale aantal banen dat is toegevoegd of verloren gegaan in alle sectoren van de Amerikaanse economie, behalve de landbouwsector. Er wordt geanticipeerd op een toename van 170.000 banen. In de maand augustus kwam de belangrijke economische indicator uit op 187.000.

Het werkloosheidscijfer verwijst naar het percentage werklozen van de totale bevolking dat actief op zoek is naar werk. In augustus steeg het cijfer van 3,5 naar de huidige 3,8 procent. Nu verwacht men echter een kleine daling naar 3,7 procent. Het werkloosheidscijfer blijkt behoorlijk veerkrachtig met de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank. De angst omtrent een recessie heerst echter nog steeds en dus kan een uitschieter omhoog de BTC koers een tik geven.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

VIDEO: Bitcoin - Massive 2 Year BTC Bull Run Coming! Major Bitcoin Price Prediction!
Austin Hilton

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan 40 ADA of 1.449.821 SHIB! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Sources


Article information

Author: Melissa Simon

Last Updated: 1698101403

Views: 727

Rating: 4.3 / 5 (111 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melissa Simon

Birthday: 1942-02-06

Address: 17969 Haney Summit, Jayfort, PA 53754

Phone: +4747699954020928

Job: Interior Designer

Hobby: Archery, Cooking, Bowling, Swimming, Calligraphy, Skiing, Scuba Diving

Introduction: My name is Melissa Simon, I am a honest, variegated, bold, talented, proficient, strong-willed, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.